Πιθανόν να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει πλέον λήξει.
Για ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη πλοήγηση συνιστάται να αναβαθμίσετε τον browser σας σε ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και lifestyle

Το όνομά μου είναι Fiona Bishop. Φωτογραφίζω ανθρώπους και ειδικεύομαι στη φωτογράφιση πορτραίτων και γάμων. Εδώ και 10 χρόνια, φωτογραφίζω ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το 2015, αποφάσισα να επικεντρωθώ στην τελευταία λέξη της καινοτομίας στη φωτογραφία: τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές. Μετά από μια σύντομη δοκιμαστική φωτογράφιση, πολύ γρήγορα ερωτεύτηκα την Olympus E-M1. Σε σύγκριση με τη μικρή, ελαφριά Olympus, η δική μου ανακλαστική φωτογραφική μηχανή μονού φακού, βάρους 4 κιλών, ήταν βαριά και κουραστική. Η απόφαση μου να στραφώ στην Olympus ήταν εύκολη. Φωτογραφίζω με την E-M1 Mark II από τον Ιανουάριο και είμαι ενθουσιασμένη που ήμουν μάρτυρας των τελευταίων εξελίξεων.

Θα ήθελα να με ακολουθήσετε όλοι σε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ γάμου. Ο γάμος είναι μία από τις πιο όμορφες ημέρες στη ζωή ενός ανθρώπου. Αποτυπώνοντας αυτήν την ημέρα στις φωτογραφίες, μπορούμε να ξαναζήσουμε τις ιδιαίτερες στιγμές και να μοιραστούμε τις αναμνήσεις με τα εγγόνια μας πολλά χρόνια μετά. Θεωρώ ότι η φωτογράφιση γάμων είναι το κορυφαίο από όλα τα είδη φωτογράφισης. Η ημέρα του γάμου θα φύγει και κάθε στιγμή της θα πρέπει να αποτυπωθεί όμορφα με ταχύτητα και ακρίβεια. Είναι ένας απαιτητικός τομέας που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη φωτογράφισης. Ένας φωτογράφος γάμων συνήθως δαπανά 9 έως 15 ώρες καθημερινά πίσω από τη φωτογραφική μηχανή. Τραβά στημένες και αυθόρμητες γαμήλιες φωτογραφίες στο πλαίσιο φωτογραφίσεων και καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων εκείνης της ημέρας. Πρέπει να δημιουργήσει εικόνες macro. Πρέπει επίσης να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, φωτογραφίζοντας αρχιτεκτονικά θέματα ή τοπία. Και, φυσικά, το υπέροχο φαγητό και τα γλυκά. Η ποικιλία των φωτογραφιών που λαμβάνονται είναι αυτό ακριβώς που κάνει τη φωτογράφιση γάμων τόσο γοητευτική.

Πίσω από κάθε γάμο υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία αγάπης

Η νύφη και ο γαμπρός, η Muriel και ο Fabian, γνωρίστηκαν όταν ήταν νέοι. Ήταν συμμαθητές στο νηπιαγωγείο στην ανατολική Ελβετία και, αργότερα, ερωτεύτηκαν. Το νεαρό ζευγάρι παντρεύτηκε στην πανέμορφη πόλη του Ντισενχόφεν, δίπλα στον ποταμό Ρήνο.

Στους γάμους, λατρεύω το πόσο αθόρυβη λειτουργία λήψης έχει η φωτογραφική μηχανή. Μπορώ να τραβάω όμορφες, φυσικές φωτογραφίες από τα «παρασκήνια» χωρίς να διακόπτω την τελετή ή τους εορτασμούς. Η νέα φωτογραφική μηχανή E-M1 Mark II μπορεί πλέον να τραβά τέλειες φωτογραφίες σε σκοτεινές εκκλησίες, στο ανώτερο εύρος των τιμών ISO. Χάρη στην εκπληκτική λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας μπορώ επίσης να χρησιμοποιώ πιο αργές ταχύτητες κλείστρου. Μου αρέσει να φωτογραφίζω γάμους με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, χρησιμοποιώντας τον ιμάντα ασφαλείας. Μετά από χρόνια εμπειρίας, είμαι πεπεισμένη ότι αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής φωτογράφισης με τη νέα Olympus E-M1 σε έναν γάμο, πήρα μαζί μου τη δική μου φωτογραφική μηχανή Nikon απλώς για λόγους ασφάλειας. Καλύτερα να είμαστε σίγουροι παρά να το μετανιώσουμε: στο τέλος της ημέρας, ο φακός macro Olympus 60 mm δεν είχε φτάσει ακόμα. 

Οι σαγηνευτικές φωτογραφίες από κοντινή απόσταση με έπεισαν 100%

Για να αποτυπώσω άψογα τις βέρες, ήθελα να πάρω τον δεύτερο σάκο μου από το αυτοκίνητο. Αλλά, όπως συμβαίνει στους γάμους, απλώς δεν είχα χρόνο να πάω να πάρω τον σάκο. Πήρα μια βιαστική απόφαση να φωτογραφίσω τις βέρες χωρίς φακό macro. Σχεδίαζα να τραβήξω τις εικόνες macro που ήθελα κάποια άλλη στιγμή στη διάρκεια της βραδιάς. Ωστόσο, προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν να τραβήξω τις φωτογραφίες από μακριά ή να επαναλάβω αυτό το στάδιο αργότερα. Χάρη στο εξαιρετικά κοντινό όριο ρύθμισης των φακών Olympus μπόρεσα να κάνω αυτό ακριβώς που ήθελα. Δεν είχα δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Το κοντινό εύρος της φωτογραφικής μηχανής προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους γάμους. Η μετάβαση από αυτήν τη λειτουργία φωτογράφισης στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ενώ οι σκηνές εναλλάσσονται γρήγορα, είναι απίστευτα εύκολη. Τώρα, δεν μπορώ να φανταστώ τη δουλειά μου χωρίς αυτήν την ευελιξία.
Αυθεντικές και φυσικές φωτογραφίες

Η λήψη ποιοτικών αυθόρμητων φωτογραφιών της νύφης, του γαμπρού και των προσκεκλημένων τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Ο φωτογράφος πρέπει να είναι αόρατος. Οι καλύτερες φωτογραφίες λαμβάνονται όταν οι καλεσμένοι δεν ξέρουν ότι κάποιος τους φωτογραφίζει. Χάρη στον ελαφρύ εξοπλισμό μικρών διαστάσεων, μπορώ να παραμένω αόρατη πιο εύκολα από ποτέ. Αρχικά, ανησυχούσα ότι δεν θα με θεωρούσαν σοβαρή φωτογράφο, αν δεν είχα έναν ογκώδη, μεγάλο φακό. Αλλά έχω ξεπεράσει αυτόν τον φόβο εδώ και πολύ καιρό. Εξάλλου, το ζήτημα είναι ένα: αν τραβάς φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, δεν χρειάζεσαι μια εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή για να λες «Είμαι η φωτογράφος».

Λατρεύω τη μικρή θήκη και το γεγονός ότι μπορώ να τραβάω φωτογραφίες χωρίς λαβή μπαταρίας. Έτσι μπορώ να εργάζομαι πιο διακριτικά, χωρίς να κουβαλώ περιττό βάρος.

Κομψή και τολμηρή

Η φωτογραφική μηχανή μου είναι μικρή και εύχρηστη, αλλά έχει ό,τι χρειάζομαι και ακόμα περισσότερα για να ξεκινήσω. Η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων είναι απίστευτα χρήσιμη κατά τη γρήγορη λήψη αυθόρμητων φωτογραφιών και έχω εντυπωσιαστεί από την ακρίβεια και την ταχύτητά της. Η λειτουργία Ζωντανής Προβολής (LiveView) δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και η πρωτοποριακή περιστρεφόμενη οθόνη προσφέρει νέες προοπτικές που στο παρελθόν ήταν αδύνατες. Με λίγα λόγια, είμαι πολύ χαρούμενη με τον νέο μου εξοπλισμό Olympus για τις απίστευτες ευκαιρίες που μου έχει προσφέρει.

Συντάκτρια και φωτογράφος: Fiona Bischof

Αρχείο Φωτογραφιών

Η λήψη όλων των εικόνων πραγματοποιήθηκε με τον ακόλουθο εξοπλισμό