Πιθανόν να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει πλέον λήξει.
Για ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη πλοήγηση συνιστάται να αναβαθμίσετε τον browser σας σε ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και lifestyle

Όλοι θέλουν να μάθουν πώς να βελτιώσουν το Instagram τους, για να κάνουν τις φωτογραφίες τους και τον λογαριασμό τους να ξεχωρίζουν πραγματικά. Η φωτογραφική μηχανή Olympus PEN είναι απρόσμενα γεμάτη επιλογές που σας βοηθούν να δημιουργείτε και να ανεβάζετε εκπληκτικές φωτογραφίες στο Instagram όσο το δυνατόν ευκολότερα, οπότε ακολουθήστε τις παρακάτω κορυφαίες συμβουλές!

Διατηρήστε ένα χρωματικό θέμα

Παρόλο που είναι σημαντικό η κάθε φωτογραφία να είναι εξαιρετική, η συνολική εμφάνιση του πλέγματός σας στο Instagram είναι επίσης σημαντική. Υιοθετήστε ένα χρωματικό θέμα σε όλες τις φωτογραφίες σας, ώστε να έχετε έναν ενιαίο τόνο στην τροφοδοσία σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν λευκό/ψυχρό τόνο για όλες τις φωτογραφίες σας ή πιο θερμούς τόνους για την τροφοδοσία σας με περισσότερες πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις. Φροντίστε να ρυθμίσετε την Olympus PEN σας έτσι ώστε να δίνει αυτόματα έναν θερμό ή λίγο πιο ψυχρό τόνο στις φωτογραφίες σας τη στιγμή της λήψης. Πιέστε MENU – ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙΟΥ – ΚΑΝΤΕ ΚΥΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ F – ΑWB AUTO. Από εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη διατήρηση των θερμών χρωμάτων.

Λάβετε υπόψη την αναλογία εικόνας

Για να υπάρχει μια συνέπεια στην τροφοδοσία σας, όλες οι φωτογραφίες σας θα πρέπει να έχουν ληφθεί στην ίδια αναλογία. Με την Olympus PEN, μπορείτε να φωτογραφίζετε σε όποια αναλογία θέλετε, συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας 1:1 σε τετράγωνο. Έτσι, μπορείτε να πετυχαίνετε το τέλειο κάδρο για τη φωτογραφία σας, χωρίς να χρειάζεται να την περικόψετε σε τετράγωνο αργότερα, κάτι που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αναλογία από το Μενού πλήρους ελέγχου. Πατήστε το ΟΚ και θα βρείτε τη ρύθμιση στο κέντρο, στα δεξιά. Επιλέξτε μεταξύ των ρυθμίσεων 4:3, 16:9, 3:2, 1:1 και 3:4.
Λάβετε υπόψη ότι, αν τραβήξετε μια φωτογραφία σε αναλογία 4:3 ή 3:4, θα πρέπει να την περικόψετε ελαφρώς ώστε να αντιστοιχεί στην αναλογία πορτραίτου 5:4 του Instagram, οπότε φροντίστε να αφήσετε χώρο που δεν σας πειράζει να χάσετε στη φωτογραφία σας κατά τη λήψη.Χρησιμοποιήστε την αναδιπλούμενη οθόνη της Olympus PEN

Ένα από τα πανέξυπνα χαρακτηριστικά της Olympus PEN είναι η αναδιπλούμενη οθόνη που σίγουρα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Αν τραβάτε φωτογραφίες από πάνω (flat-ray), τότε χρησιμοποιήστε την αναδιπλούμενη οθόνη στραμμένη προς εσάς, για να μπορέσετε να πετύχετε την ιδανική λήψη από ψηλά, χωρίς να χρειάζεται πλέον να τεντώνεστε για να δείτε την οθόνη.
Επίσης, αναδιπλώνοντας την οθόνη προς τα έξω και προς εσάς και επεκτείνοντάς την, μπορείτε να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες, αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε πιάτα σε εστιατόρια. Μπορείτε να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή ψηλά πάνω από εσάς και να καδράρετε εύκολα το φαγητό σας στην οθόνη.
Αναδιπλώστε την οθόνη προς τα πάνω, για να μπορέσετε να τραβήξετε εξαιρετικές λήψεις από χαμηλά. Είτε θέλετε να φωτογραφίσετε άψογα τα παπούτσια σας είτε μια σκηνή στον δρόμο από το έδαφος, χάρη στην οθόνη δεν χρειάζεστε να στέκεστε τόσο χαμηλά όσο η φωτογραφική μηχανή προκειμένου να πετύχετε το τέλειο στήσιμο.
Επίσης, η δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης της οθόνης προς τα κάτω είναι ιδανική για να τραβάτε selfie για την τροφοδοσία σας. Η Olympus PEN διαθέτει μια λειτουργία ηλεκτρονικού πορτραίτου, αν φωτογραφίζετε με τη λειτουργία AUTO, η οποία σας βοηθά να εξομαλύνετε τους τόνους της επιδερμίδας. Επιπλέον, χάρη στην οθόνη αφής της, μπορείτε να πατάτε το κουμπί κλείστρου και η φωτογραφική μηχανή θα τραβά τη φωτογραφία μετά από 2 δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας τον χρόνο να τελειοποιήσετε την πόζα σας.

Εξοικειωθείτε με το πλέγμα

Μια χρήσιμη δυνατότητα της Olympus PEN που θα σας βοηθήσει να τραβάτε φωτογραφίες για το Instagram είναι το πλέγμα καδραρίσματος. Θα το βρείτε πατώντας MENU – ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙΟΥ – MENU C1 – DISPLAYED GRID. Αν αυτό που σας ενδιαφέρει στην τροφοδοσία σας είναι η συμμετρία, δοκιμάστε την πρώτη διάταξη πλέγματος που θα σας βοηθήσει να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία. Αν πάλι οι φωτογραφίες στην τροφοδοσία σας έχουν πάντα το θέμα στο κέντρο της εικόνας, τότε η επιλογή πλέγματος 4 ή 5 θα σας βοηθήσει πραγματικά να τελειοποιήσετε αυτήν την προσέγγιση. Η επιλογή πλέγματος 6, δηλαδή δύο γραμμές επάνω και κάτω, είναι πραγματικά εύχρηστη αν φωτογραφίζετε τοπία, για να μπορείτε να διατηρείτε τον ορίζοντα σε ευθεία γραμμή. Δοκιμάστε να αλλάξετε πλέγμα καδραρίσματος και δείτε αν αυτό θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε την τέλεια φωτογραφία για το Instagram.

Στείλτε φωτογραφίες με Wi-Fi κατευθείαν στο τηλέφωνό σας

Η καλύτερη δυνατότητα της Olympus PEN είναι η ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Olympus OI.Share, για να συνδέσετε την Olympus PEN με το τηλέφωνό σας, να μεταφέρετε γρήγορα εικόνες που έχετε μόλις τραβήξει και να τις ανεβάσετε κατευθείαν στο Instagram. Επιλέξτε τη δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών, για να δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει. Έπειτα, επιλέξτε «Import» και αποθηκεύστε τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας, για να τις κοινοποιήσετε απευθείας από αυτό στο Instagram – είναι τόσο εύκολο!
Αυτοί είναι μερικοί μόνο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις δυνατότητες της Olympus PEN, ώστε να βελτιώσετε το Instagram σας και, κυρίως, να μπορείτε κοινοποιείτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας στην εφαρμογή γρήγορα και εύκολα.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές και κόλπα σχετικά με την Olympus PEN.

Συντάκτης και φωτογράφος: Debs Stubbington

Αρχείο Φωτογραφιών

Η λήψη όλων των εικόνων πραγματοποιήθηκε με τον ακόλουθο εξοπλισμό