Πιθανόν να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει πλέον λήξει.
Για ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη πλοήγηση συνιστάται να αναβαθμίσετε τον browser σας σε ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Πληροφορίες σχετικά με τις παράλληλες εισαγωγές (επονομαζόμενες «γκρίζες εισαγωγές»)

Τι είναι μια παράλληλη εισαγωγή;

Ως παράλληλη εισαγωγή χαρακτηρίζεται η εμπορική εισαγωγή εμπορευμάτων μέσω οδού διάθεσης στην αγορά που δεν είναι εγκεκριμένη από τον κατασκευαστή. Το δίκτυο διανομής του κατασκευαστή παρακάμπτεται σκόπιμα. Οι παράλληλες εισαγωγές, οι οποίες είναι επίσης γνωστές ως «γκρίζες εισαγωγές», πραγματοποιούνται χωρίς τη συγκατάθεση της Olympus και αυτά τα προϊόντα δεν προορίζονται για πώληση στην Ευρώπη.

Η Olympus συνεργάζεται αποκλειστικά με εξουσιοδοτημένους εμπόρους και διανομείς οι οποίοι διανέμουν τα εμπορεύματα για λογαριασμό της Olympus. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα των εξουσιοδοτημένων εμπόρων στην ενότητα Dealer Locator στον ιστότοπό μας.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των προϊόντων που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά;

Τα προϊόντα που προορίζονται για πώληση στην Ευρώπη συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για την προστασία των καταναλωτών. Οι οδηγίες χρήσης και οι υποδείξεις για την ασφάλεια συντάσσονται στη γλώσσα της χώρας σας και, συνεπώς, είναι κατανοητές σε εσάς. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εγγύησης, μπορείτε να αναθέσετε την επισκευή του προϊόντος σας Olympus σε εξειδικευμένους επισκευαστές. Εξοικονομείτε έξοδα τα οποία, διαφορετικά, θα έπρεπε να καλύψετε εσείς. Τα προϊόντα που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά περιλαμβάνουν πρόσθετα εξαρτήματα κατάλληλα για την Ευρώπη. Δεν είναι απαραίτητη η επιπλέον αγορά ακριβών πρόσθετων εξαρτημάτων για τη λειτουργία του προϊόντος.

Πώς αναγνωρίζω ένα προϊόν παράλληλης εισαγωγής;

Μια πρώτη ένδειξη είναι η τιμή πώλησης. Η τιμή πώλησης ενός προϊόντος παράλληλης εισαγωγής είναι συχνά πολύ χαμηλότερη από τη μη δεσμευτική τιμή καταλόγου του κατασκευαστή. Επίσης, ορισμένες φορές το προϊόν δεν παραδίδεται στην αρχική συσκευασία.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις αγορές μέσω διαδικτύου. Η Olympus αποστέλλει τα προϊόντα της πάντα από τον επονομαζόμενο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ). Στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ανήκουν οι εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσέχικη Δημοκρατία και Φινλανδία. Αν, για παράδειγμα, ένα προϊόν Olympus αποστέλλεται από την Ασία, πρόκειται σαφώς για προϊόν παράλληλης εισαγωγής.

Ορισμένες φορές, ένα προϊόν παράλληλης εισαγωγής δεν εκτελωνίζεται σωστά από τον πωλητή και ο πωλητής δεν καταβάλλει τους απαιτούμενους φόρους. Οι πληρωτέοι εισαγωγικοί ή τελωνειακοί δασμοί επιβαρύνουν εσάς.

Επίσης ύποπτο θα μπορούσε να είναι και το παραδοτέο. Στον ΕΟΧ, η παράδοση ενός προϊόντος Olympus περιλαμβάνει πάντα τα ίδια στοιχεία. Αν πρόκειται για προϊόν παράλληλης εισαγωγής, τα συνοδευτικά πρόσθετα εξαρτήματα μπορεί να διαφέρουν ως προς τον τύπο και τις διαστάσεις από εκείνα του επίσημου καταστήματος Olympus Shop και να είναι ακατάλληλα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Επιπλέον, η κάρτα εγγύησης θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά για κάθε προϊόν. Αν καταστεί αμέσως εμφανές ότι η κάρτα εγγύησης δεν έχει εκδοθεί από την Olympus Ευρώπης ή ότι δεν υπάρχει καθόλου, το αγορασμένο προϊόν είναι παράλληλης εισαγωγής. Εδώ θα βρείτε ένα δείγμα της κάρτας εγγύησης της εταιρείας μας

Ποιες συνέπειες έχει για μένα η αγορά ενός προϊόντος παράλληλης εισαγωγής;

1. Δεν σας καλύπτει η εγγύηση.
2. Δεν είναι δυνατή η καταχώριση του προϊόντος για πρόσθετες υπηρεσίες σέρβις ή παρεμφερείς υπηρεσίες.
3. Αποκλείεται η συμμετοχή σας σε διαφημιστικές προωθήσεις στην Ευρώπη.
4. Η αξίωση αποζημίωσης από τον πωλητή ενδέχεται να είναι προβληματική, αν η έδρα της επιχείρησής του βρίσκεται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.