Πιθανόν να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει πλέον λήξει.
Για ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη πλοήγηση συνιστάται να αναβαθμίσετε τον browser σας σε ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Κρατήστε τη μηχανή σας σε φόρμα

Επειδή χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά μέγιστης ποιότητας, οι μηχανές Olympus δίνουν χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας και απόλαυσης. Αν όμως αντιμετωπίσετε πρόβλημα, η Olympus μπορεί να διορθώσει τη μηχανή σας γρήγορα και αξιόπιστα. Παρακαλώ ανατρέξτε στο τμήμα υπηρεσιών επισκευής για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλέξτε ένα θέμα

Καθαρίζοντας την μηχανή

Εξωτερικά
Σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό πανί. Εάν η φωτογραφική μηχανή είναι πολύ λερωμένη, μουσκέψτε το ύφασμα σε ήπιο σαπουνόνερο και στύψτε το καλά. Σκουπίστε τη μηχανή με το υγρό πανί και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα στεγνό πανί. Αν έχετε χρησιμοποιήσει τη μηχανή στην παραλία, καθαρίστε με ένα πανί που έχει εμποτισμένο με καθαρό νερό και στύψτε το καλά.

Φακοί
Φυσήξτε τη σκόνη από το φακό με ένα εμπορικά διαθέσιμο φυσητήρα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από το διάλυμα καθαρισμού φακών σε κάποιο χαρτί καθαρισμού φακών και σκουπίστε απαλά το φακό.

LCD οθόνη
Σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό πανί.

Κάρτα μνήμης, μπαταρία και φορτιστής
Σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό πανί.

Προσοχή
Μην χρησιμοποιείτε ισχυρούς διαλύτες όπως βενζίνη ή οινόπνευμα, ή χημικά επεξεργασμένα υφάσματα. Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται μόνο αφού εχει αφαιρεθεί η μπαταρία ή όταν ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος έχει αποσυνδεθεί. Μούχλα μπορεί να σχηματίσει στην επιφάνεια του φακού, εάν στον φακό έχει μείνει βρωμιά ή υγρό.

Συμπύκνωση στο εσωτερικό της μηχανής

Τι είναι η συμπύκνωση;
Όταν είναι κρύο έξω, ο ατμός νερού στον αέρα ψύχεται γρήγορα και μετατρέπεται σε σταγονίδια νερού. Συμπύκνωση συμβαίνει όταν η κάμερα ξαφνικά από το κρύο αέρα σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Για να αποφεύγεται η συμπύκνωση
Όταν μεταφέρετε τη μηχανή ξαφνικά από ένα κρύο σε ένα ζεστό μέρος, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και να κάνουν την τσάντα ως αεροστεγές δυνατό. Αφήστε την κάμερα για περίπου μία ώρα έως ότου η μηχανή ρυθμιστεί με τη διαφορά θερμοκρασίας.

Αποθήκευση της κάμερας

Αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα και να αποθηκεύετε την κάμερα σε ένα δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο. Θα πρέπει να φορτίσετε κατά καιρούς την μπαταρία και τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής για να την κρατήσετε σε κατάσταση λειτουργίας .